Кънев призна, че е знаел за Румяна Бъчварова от снощи

Кънев призна, че е знаел за Румяна Бъчварова от снощи
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Радан Кънев призна, че е знаел за предложението на премиера Бойко Борисов силовото министерство да бъде поето от вицепремиера Румяна Бъчварова.

Кънев уточни, че снощи е имал среща с премиера Бойко Борисов, но тогава все още не било ясно дали тя ще е съгласна да заеме мястото на Вучков. Кънев благодари на Бъчварова за решението й.

"Това е много силен знак за политическата отговорност на ГЕРБ", каза Кънев и посочи, че е крайно време България да има жена вътрешен министър.

Реформаторът посочи, че не е имало преговори за Бъчварова - тя си е била предложение на ГЕРБ, а единственият ангажимент на Борисов е бил да предложи човек, който не е в сътрудничество на ДПС и модела "Кой".
Кънев посочи, че все още не са обсъждани евентуалните наследници на главния секретар на МВР и председателя на ДАНС.

Що се отнася до промяната в решението на Борисов и оставките на Лазаров и Писанчев да бъдат поискани, Кънев коментира, че премиерът сам се е убедил в необходимостта от това.

"Тяхното оставане поражда нестабилност, а не обратното", посочи Кънев. По-рано обаче Борисов обяви, че това решение е буквално "принуда".

Кънев коментира и ниската дисциплина на депутатите. „Бойко Борисов е прав за ниската дисциплина на депутатите от Реформаторския блок. Време беше някой да го каже на толкова високо ниво, за да го чуят всички“, посочи той.

За пример той даде вчерашното гласуване по промените в Кодекса за социално осигуряване, предложени от БСП. Те бяха приети на първо гласуване, но при прегласуване с едва два гласа бяха отхвърлени. Кънев призна, че при първото гласуване е имало 14 депутати от РБ, а при второто - само 15 и то при важно гласуване, зад което стоят само ГЕРБ и РБ.

#Радан Кънев #реформаторски блок #Бойко Борисов #оставка #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници