Борисов иска оставките на Писанчев и Лазаров

Борисов иска оставките на Писанчев и Лазаров
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

"За да спрат всички спекулации, ще предложа за министър на вътрешните работи човек, който ще гарантира спокойствието. Ще положа огромни усилия милиционерски номера да не минават повече. Оставката на Веселин Вучков е изключително некоректен акт и към мен, и към правителството. Утре ще отида в парламента и ще поискам оставките на Писанчев и Лазаров".

Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук профила си. Към текста той прикрепи и видео от изказването си в Народното събрание в четвъртък.

Припомняме, че вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка в сряда, а само ден по-късно последваха оставките на директор на ОДМВР-Враца Иван Кирилов Иванов, поискана от главния секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров, и оставката на следователя Петьо Петков, която не бе приета. 

В четвъртък вечер се организираше протест на "Протестна мрежа" за задкулисието в силовите структури на властта. "Страхът от промени и чадърът над силните в ДАНС, ДАТО и главния секретар на МВР няма да разградят модела Кой. Напротив, бетонирането му обрича държавата, вас политиците и нас гражданите да останем заложници на задкулисието, срещу които протестирахме 404 дни", заявиха от организацията.

#Бойко Борисов #Светлозар Лазаров #Владимир Писанчев #ДАНС #Протестна мрежа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"