Видеото на България за Шенген взриви мрежата

Видеото на България за Шенген взриви мрежата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев стартира в София Националната кампания „България в Шенген. Време е!".

„Днес заедно поставяме началото на един нов разговор за България в Европа. За Европа на справедливостта и морала. За индивидуалното и националното достойнство. За равнопоставеността и почтеността", заяви Станишев пред събралите се в столичния Археологически музей.

На събитието в четвъртък присъстваха вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, министрите на културата и правосъдието Вежди Рашидов и Христо Иванов, както и над сто интелектуалци, учени, представители на медиите и известни имена на културата, изкуството и спорта, сред които редица министри от кабинета „Орешарски".

Вицепремиерът Кунева е категорична, че правото е на наша страна. "Единственият начин да преодолеем каквито и да е трудности по Шенген е да отговорим с повече работа", посочи тя.

Отдавна, по думите на Станишев, който е инициатор на кампанията, е дошло времето да преоткрием темата за европейското самочувствие на България. „Често ни третират като европейци втора ръка. А ние го приемаме. И някак плашливо и неуверено поставяме важните за нас въпроси пред Европа и европейските институции. Смятам, че днес трябва да покажем ново европейско самочувствие.

Кампанията „България в Шенген. Време е!" стартира с патриотичен клип на 4 езика (освен на български, на английски, френски и немски).

Видеото обаче раздели онлайн потребителите и събра множество негативни коментари по отношение представянето ни като държава пред света, с цел влизане в Шенген. 

#Шенген #Сергей Станишев #Европа #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"