Още двама депутати напуснаха партията на Бареков

Още двама депутати напуснаха партията на Бареков
Светлин Танчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите Светлин Танчев и Георги Ковачев напускат партията на Николай Бареков. Зам.-председателят на "България без цензура" и един от членовете на Националния съвет обявиха това в отворено писмо до медиите в сряда. Причината – трайните разминавания в политическите виждания с лидера на партията и недоверието му към тях.

"След повече от година политически живот "България без цензура" успя да акумулира солидно количество напрежение, въпросителни и недоверие. И, ако резултатите от изборите за Европейски парламент през месец май доказаха силата на новата формация и дадоха импулс и надежда за развитие на Партията в бъдеще, то последвалото участие и резултата от вота за Парламентарните избори изкара на преден план редица вътрешнопартийни проблеми.

Като членове на ръководните органи на Партията дадохме всичко от себе си те да бъдат решени, представителите ни в Парламента максимално мотивирани, а структурите ни в страната- удовлетворени от избора си.

Останахме плътно до Николай Бареков в един от най-трудните моменти. Преодоляхме заедно тежкият политически удар в края на 2014 г. при напускането на трима народни представители, с надеждата това да доведе до пълна мобилизация и съвършено нов облик на партията, с които редиците ни да започнат дългоочакваната подготовка за местни избори. И това не се случи! Размяната на остри реплики, ултиматуми и заплахи през медиите премина границата на добрия тон", пишат те.

В същото време, Николай Бареков твърди в съобщение до медиите, че Танчев и Ковачев са изключени от ББЦ още миналата седмица. "Още миналата седмица в качеството ми на председател на ПП „България без цензура“ внесох писмено предложение до Контролния съвет на партията за изключване от нейните редици на депутатите Светлин Танчев и Георги Ковачев. Мотивите ми за това решение са системното гласуване на двамата в синхрон с групата на БДЦ в полза на управляващата четворна коалиция", съобщи Бареков.

#Светлин Танчев #България без цензура #Николай Бареков #Георги Ковачев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"