Сейшелите – дестинацията за българите, когато навън вали сняг

Сейшелите – дестинацията за българите, когато навън вали сняг
A A+ A++ A

Сейшелите могат да са желана дестинация за българите, особено когато навън има сняг. Това заяви Анна Бътлър-Паяет, директор на един от най-големите туроператори на Сейшелските острови "7 ° South Ltd", за Novinite.bg по време на Годишното представяне на туризма на Сейшелите в България.

„Има голям потенциал за български туристи в Сейшелите, особено през зимата. Когато погледна навън, виждам сняг и очевидно, когато времето е такова, Сейшелите са идеално място за почивка сред българите“, каза Паяет и добави, че на островите средногодишната температура е около 26 градуса.

България е една от спирките в официалното европейско турне на Паяет, която има за цел да популяризира възможностите за туризъм на Сейшелите и да активизира обмяната на опит.

Форумът, осъществен с подкрепата на почетния консул на Сейшелите у нас Максим Бехар, предизвика интереса на представители на туристически агенции, журналисти и гости, които се запознаха с тайните на островите и с възможностите за туризъм в тази екзотична дестинация.

Черешката на тортата бе награда-изненада за един от участниците. Късмет извади представителка на туристическа компания, която ще се наслади на 3-дневна почивка в Сейшелите, предоставена от "7 ° South Ltd".

Защо Сейшелите?

Сейшелският архипелаг се състои от 115 острова, пръснати в западната част на Индийския океан, северно от Мадагаскар. Те са разположени между 4-тия и 10-тия паралел на юг от Екватора. Населението на страната наброява около 90 000 души, като 90% е съсредоточено на остров Махе. Повечето жители на Сейшелите са християни. Преобладаващата деноминация е римокатолическата (около 90%), следвана от англиканската (около 7%).

В историята си Сейшелите са били френска, а после и британска колония, а в момента са република. В днешни дни влиянието на французите е много силно, от кухнята до езика (креолски-диалектен френски), а от англичаните е останало само лявото движение по пътищата.

Коко де Мер е символът на Сейшелите. Тази рядка палма от времето на динозаврите живее до около 400 години, като мъжките и женските са отделни индивиди. Там живее и най-старата в света морска костенурка – Есмералда (мъжки индивид – бел. ред.), която е вече на 150 години и е вписана в Книгата на Рекордите на Гинес като най-тежката в света – теглото й е 304 кг.



Съществува легенда за Сейшелите. Според нея, след като Бог сътворил света, останали му шепа диаманти. Той погледнал на изток от Африка и си казал: "Тук мога да създам самата прелест." Пръснал диамантите в океана и създал малко съзвездие от гранит и корали - Сейшелските острови.

Сейшелите са желана дестинация не само за почивка, но и за сключване на брак и за меден месец. Oстровите са били и място за снимки на няколко филма.

7 ° South Ltd е създадена през 1999 г. и се смята, че е в челните редици на туристически услуги с най-бърз темп на растеж в индустрията. Фирмата се занимава с клиенти от 51 различни държави от Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

В своята стратегия компанията се фокусира върху нови пазарни сегменти, където Сейшелските острови  все още не са много добре известни. Освен това компанията разработва нови атрактивни продукти за туристите като голф, риболов и летене.

#туризъм #острови #Сейшелите #Максим Бехар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"