Бареков: Слаб политик съм, но английският ми е перфектен

Бареков: Слаб политик съм, но английският ми е перфектен
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Оказах се слаб политик в кадрово отношение”, призна лидерът на „България без цензура” (ББЦ) Николай Бареков пред Би Ти Ви. Той остана само с един депутат в парламента - Мартин Иванов, след като преди десет дни Светлин Танчев и Георги Ковачев напуснаха партията ББЦ.

„Въпросът не е в количеството, а в качеството. Когато влязох в политиката, един-единствен депутат се престраши да дойде при нас - Румен Йончев, който се отцепи от БСП. Още сме приятели с него”, посочи Бареков.

„България без цензура” е по-жива отвсякога

добави той. Аз без проблем гледам нашите симпатизанти в очите. Да си кажем кривиците в очите и да чуем какво мислят за нас хората. Аз се отказах от парламентарната група, но тези хора бяха избрани с нашата кауза, с моя лик на табелката си. Защо гласуваха за дълга от 16 млрд. лв., а не поискаха безплатни таблети?”.

След като лично прие бившия телевизионен водещ Росен Петров за заместник-председател на ББЦ и го посочи като уместна кандидатура за вътрешен министър, сега той определя постъпката на Петров като „скандална”.

Политическата кариера на г-н Петров ще приключи в неделя

когато стане заместник-председател на партията на г-н Ковачки”, заяви още Николай Бареков и обобщи, че така става със „заплатаджиите”.

Бареков призова „тези хора, които ще минат към партията на Ковачки, да се замислят за моралния дълг”.

След като обясни как „цялото партийно воинство” е било назначено на заплата в неговата фирма, Николай Бареков обясни, че е правил това „от сърце” и отрече парите да са били основен фактор за присъединяващите се към него кадри: „Ако Бареков са го напуснали депутатите, защото няма пари, значи

при Борисов и Местан има пари

щом депутатите стоят”.

„В момента абсолютно всички медии извършват абсолютен слугинаж на Бойко Борисов, коментира Николай Бареков. Аз съм подкрепял принципно Бойко Борисов, когато беше главен секретар. След това съм последователна опозиция”.

„Да се занимаваш с политика и да се бориш срещу ГЕРБ, е най-мръсното и най-гнусно нещо”, заяви още Бареков. Той допълни, че ще остане в политиката, за да „дразни” опонентите си.

„Аз влязох в политиката след Костинброд, нямам път назад и

ще остана в политиката, само за да ги дразня -

такива тъпотии направиха в този парламент, че предишния ще го забравим”, допълни евродепутатът.

„Английският ми е доста добър, изобщо не ми пука”, обяви евродепутатът на фона на хилядите иронични коментари в социалните мрежи, които предизвика негово интервю на английски за ситуацията в Иран след председателствана от него дискусия в Европарламента на тема „Още един глас от свободен Иран” на 25 февруари 2015 г.

„Много по-добър ми е от английския на г-н Борисов и на г-н Първанов. Аз

с моя английски говорих с г-н Юнкер и докарах тия 10 млн. евро за България

подчерта Бареков и уточни, че тези пари са били от остатъчния бюджет на ЕС и са разпределени за справяне с бедствието във варненския квартал „Аспарухово” след опустошителното наводнение от лятото на 2014 г.

„Много добре си върша работата. Ние не представляваме 8 милиона българи, а 500 милиона европейци. Изнесох и цяла реч на английски в Турция, но нея няма да я покажете, защото е на перфектен английски”, възнегодува евродепутатът.

Николай Бареков изрази радостта си от реакциите на снимката с лимоново дръвче, която той помести в личния си профил във Фейсбук на 18 март: „Това лимоно двърче си го купих от кварталния магазин за 80-90 лв. Няма символика по принцип, но знаете ли - то има 8 лимона, колкото тези, които вкарах в парламента. Сега остана само един”.

#Бареков #Николай Бареков #Мартин Иванов #евродепутат #България без цензура #ББЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници