Партия "Лидер" се преименува на "Български демократичен център"

Партия "Лидер"  се преименува на "Български демократичен център"
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Партия "Лидер" се преименува на партия "Български демократичен център". Това бе една от основните точки в Третия национален конгрес на партията, състоял се в НДК.

За съпредседатели на новата политическа формация единодушно бяха избрани д-р Красимира Ковачка и Стефан Кенов - народни представители от парламентарната група "Български демократичен център" (БДЦ).

Вече бившият председател на ПП "Лидер"

Кънчо Филипов бе избран за председател на "Център за анализи и стратегии"

който ще подпомага работата на новото ръководство.

Делегатите приеха програма на партията, устав, ръководни и контролни органи.

Гости на конгреса бяха депутатите Мустафа Карадайъ и Станислав Анастасов от ДПС, Емил Димитров от Патриотичния фронт, представители на АБВ, "Гергьовден" и почти всички депутати от парламентарната група на БДЦ.

Междувременно, в Бургас Николай Бареков посочи, че е оттеглил доверието си към БДЦ. "Клевети няма да отправям. Освен Мартин Иванов, няма депутат, който да не е влязъл в колаборация с управляващите. Нямаме лични конфликти, конфликтът е чисто политически.

Не може да си купиш цяла парламентарна група

пред очите на хората", отсече евродепутатът.

Целите пред "България без цензура" за местния вот са 30 общински кмета, 3 областни кмета и присъствие в 200 общински съвети на територията на страната. "Колелото ще се завърти в наша полза. Има градове, в които се очаква да победим още на първи тур. Пожелавам успех на всички и вярвам, че ще успеем заедно", допълни Бареков.

ББЦ ще издигне кандидатура за кмет на София. Бареков призна, че кандидатът е участвал в протестите и е свързан с  "Протестна мрежа".

#лидер #Български демократичен център #БДЦ #Росен Петров #Николай Бареков #Кънчо Филипов #Красимира Ковачка #Стефан Кенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници