Барозу призова: Трябва да сме гъвкави с Гърция

Барозу призова: Трябва да сме гъвкави с Гърция
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гърция ще получи подкрепа от други страни членки на ЕС, ако страната прокара реформи, които да помогнат да излезе от икономическата криза. Това заяви бившият председател на Европейската комисия Жозе Барозу, цитиран от CNBC.

„Вярвам, че трябва да бъдем гъвкави с Гърция, но Гърция трябва да уважава нуждата от прокарване на реформи, за да бъде конкурентоспособна и ако това се случи, не се съмнявам, че всички правителства в Европа ще искат да подкрепят Гърция", каза той.

Припомняме, че през февруари Гърция и финансовите министри от еврозоната постигнаха съгласие за удължаване на международната спасителна програма с четири месеца в замяна обещание за прилагане на списък от реформи за строги икономии oт страна на Атина.

Барозу също призова Атина да уважи мнението на гръцкия народ, тъй като голяма част от гърците „искат да останат в еврозоната".

Гръцкият премиер Алексис Ципрас, който ще се срещне с германския канцлер Ангела Меркел в понеделник в Берлин, предупреди, че правителството няма да може да погасява дълга си в следващите седмици, ако не получи помощ от ЕС. От своя страна Брюксел каза, че ще даде пари само при реформи.

#Жозе Мануел Барозу #Гърция #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"