Интерпол и Европол ще търсят самоличността на намереното в куфар убито момче

Интерпол и Европол ще търсят самоличността на намереното в куфар убито момче
снимка: МВР
A A+ A++ A

Интерпол и Европол ще помагат на МВР в разкриването на самоличността на убитото момче, намерено в куфар край яз. "Пасарел". Изготвеният фотопортрет на детето ще бъде изпратен до полицейските организации, които ще го разпространят до държавите-членки.

Една от причините за това е, че има вероятност намереното дете да не е българче. Портретът на момченцето бе разпространен от СДВР в неделя. От полицията призовават всеки, който има информация, да се обади на тел. 112. От столичната полиция вчера публикуваха и снимки на куфар като този, в който е открито тялото на детето, и на хавлиената кърпа, в която е било увито.

Към момента са получени много сигнали за убитото дете. Полицията работи по всички от тях. Голяма част от тях са несъстоятелни, неточни и неясни, обясниха от столичната полиция. Според запознати до момента няма нито едно съобщение, което да насочи разследващите към конкретна следа кое може да е намереното момченце.

Няма и обаждане на спешния телефон от човек, който да е казал: "Аз познавам това дете." Самоличността му все още не е установена, каза главният секретар на МВР Георги Костов.

Според криминални психолози убиецът е около 40-годишен, заможен и агресивен. Ние не знаем кое е това дете, как мога да разсъждавам кой го е убил, коментира главният секретар на МВР. Според криминалисти обаче, извършител на престъплението е роднина на момченцето. Възможно е да е родител, тъй като детето не е обявено за издирване, допълва в. "Преса".

Другата вероятна хипотеза е, че то може да е било при близки, ако родителите му не са в страната, и те не знаят за случилото се, за да съобщят в полицията.

Окончателните данни на съдебните медици сочат, че детето е починало от задушаване. Освен това по тялото му има белези от удари по главата, но тези травми не са причина за фаталния край.

 Малчуганът е бил гледан добре, няма следи да е бил малтретиран преди убийството. Експертите са установили още, че намереното момченце не е страдало от някакви заболявания и не са му били давани лекарства.

#дете #Пасарел #Интерпол #Европол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"