Хърватския министър на културата хвърли оставка заради липсващи пари

Хърватския министър на културата хвърли оставка заради липсващи пари
A A+ A++ A

Хърватският министър на културата Андреа Златар - Виолич е подала оставка. Тя е връчила молба да бъде освободена от поста на премиера Зоран Миланович. Очаква се до края на деня тя да бъде освободена от заеманата длъжност.

Оставката идва, след като държавният одит установи, че от сметката на министерството са изтеглени пари без съответните сметки, а парите по-късно били върнати на вноски. Според местни медии става въпрос за сумата от 6400 евро.

Виолич е признала за нарушението, станало през 2013 г. В молбата за освобождаването си тя е поела отговорност за деянието си, че е използвала служебна кредитна карта, но уточни, че парите не са били използвани неправилно.

Тя твърди, че средствата не са отишли за пътувания, каквато информация първоначално се появи. Въпреки това Виолич посочва, че осъзнава, че действията й са били срещу правилата на правителството.

Според местни медии наследник на поста на Виолич ще бъде нейният заместник Берислав Сипус.

Виолич е от Хърватската народна партия, коалиционен партньор на Социалдемократическата партия. Лидерът на партията Весна Пушич, която е министър на външните работи и вицепремиер, заяви миналия петък, че ще "приеме последствията", ако се докаже, че е имало злодеяния.
Андреа Златар – Виолич

#Хърватия #оставка #култура #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"