Борисов: Черна гора е готова за членство в НАТО

Борисов: Черна гора е готова за членство в НАТО
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Черна гора е готова за членство в НАТО. Многократно съм казвал, че мирът на Балканите ще дойде, когато всички сме заедно в ЕС. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с министър-председателя на Черна гора Мило Джуканович, който е на посещение у нас.

Борисов изяви надежда, че с подкрепата на България и на партньорите ни до края на 2015 г. Черна гора ще бъде в НАТО.

„Колкото повече държави по-бързо изминават този път, толкова по-добре за нас, коментира още той.

Борисов припомни изказването на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, че няма да има присъединяване на нови членове, но коментира, че Черна гора е да бъде пълноправен член на блока и трябва да получи необходимата подкрепа.
Министър-председателят каза още, че е получил уверението на премиера на Черна гора, че са затворили 2 глави по членството си в ЕС и работят до 2016 да затворят още 6.

„Разгледахме много от въпросите, които са от взаимноизгодно значение и в областта на културата, енергетика, особено туризма - възможността да се обменят туристи, инфраструктурата. Неща, които са изключително важни", обясни Борисов.

Двамата примиери са подписали и двустранна спогодба за сътрудничество в областта на културата. Документът бе парафиран от българския културен министър Вежди Рашидов и черногорския му колега Павле Горанович.

В официалната делегация, придружаваща министър-председателя на Черна гора, участват министърът на икономиката Владимир Каварич, министърът на туризма Бранимир Гвозденович, както и министърът на културата и средствата за масова информация Павле Горанович.

#Бойко Борисов #премиер #Черна гора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници