Помощник-пилотът не е трябвало да бъде на работа във фаталния ден

Помощник-пилотът не е трябвало да бъде на работа във фаталния ден
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Помощник-пилотът от катастрофиралия във Франция самолет Андреас Лубиц е скрил подробностите за своя болест от работодателите си. Това съобщиха германски прокурори, цитирани от Би Би Си.

Прокурорите посочват, че са иззети медицински документи от дома на Лубиц, сред които е документ за "съществуващо заболяване и подходящо медицинско лечение".

Прокурорите в Дюселдорф не уточняват какво заболяване е имал пилотът. Според германски медии обаче става въпрос именно за депресия.

Към момента няма доказателства за наличието на политически или религиозен мотив за действията на пилота. Предсмъртно писмо също не е намерено.

Според "Билд" Лубиц е имал и болничен лист за фаталния ден. Изданието се позовава на информация от прокуратурата в Дюселдорф.

Според германските обвинители в дома на 28-годишния мъж в Дюселдорф били открити медицински документи. Сред тях бил и болничният с дата 24 март. Документът обаче бил скъсан.

Помощник-пилотът и 149 пътници загинаха, след като полет на Germanwings се разби във френските Алпи.

Данните от черната кутия на самолета показват, Лубиц нарочно е започнал снижаване на самолета, докато капитанът на полета е бил извън пилотската кабина.

#Франция #самолет #катастрофа #заболяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »