България остава на тъмно за час в името на Земята

България остава на тъмно за час в името на Земята
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

България остава на тъмно в рамките на час в събота вечер с цел фокусиране върху ресурсите на Земята. Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Тази година се провежда на 28 март и започва в 20:30 часа, съобщават организаторите на WWF. Все повече общини у нас се включват. В България тази година обръщаме особено внимание на реките. Една от мерките е подписка за законови промени.

По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

За час на тъмно ще бъдат над 100 града в цяла България. Мащабната инициатива тръгва преди 8 години от Сидни и вече има близо 1 млрд. последователи в целия свят.

Това е най-мащабната акция в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Частът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Колкото по-голям става Часът на Земята, толкова повече излизаме извън демонстрацията на тъмно, разказват организаторите.

#Часът на Земята #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"