Фонтанът на площад "Славейков" остава, увери Фандъкова

Фонтанът на площад "Славейков" остава, увери Фандъкова
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няколко месеца преди края на своя мандат столичният кмет Йорданка Фандъкова представи своите постижения в София към момента - около 40 км нови улици, 5 кръстовища, близо 20 км нови метро линии, над 70 нови детски градини, нов завод за отпадъци и предстои нова светлинна инсталация. В сутрешния блок на бТВ в събота обаче тя призна, че има още много работа.

По отношение на плачевното положение в градския транспорт, Фандъкова сподели, че се чакат още нови автобуси и подмяна изцяло на старите икаруси. Новите автобуси ще бъдат и енергийно по-ефективни. "Ще бъдат пуснати и умни светофари, с предимство на градския транспорт, до края на годината", добавя още тя.

По отношение на ремонтираните ремонти на трамвайната линия по бул. "България" и подлеза на НДК, кметът сподели, че фирмите са санкционирани с над половин милион лева. "Механизмите, които сме заложили са изключително строги. Те ни позволяват да санкционираме фирмите-изпълнители. Това са европейските практики", категорична бе Фандъкова.

Тя добави още, че са започнали и ремонти на малките улички по кварталите, които са разрушени вследствие на валежите и снеговете.

По отношение на проектите за реновиране на знакови места в София, като площад "Славейков" и пазарът на ул. "Граф Игнатиев", кметът на София заяви, че фонтанът на площада ще бъде реконструиран, но ще остане, както и градските скулптури. По мнението й споровете между архитектите са изключително полезни за взимане на решение от Столична община. 

Предвижданата допълнителна лента по бул. "Евлоги Георгиев" ще бъде с предимство на градския транспорт с цел облекчаване на трафика.

#Йорданка Фандъкова #София #градски транспорт #автобуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »