"Дума" с нов издател, от "Позитано" ще плащат заплатите

"Дума" с нов издател, от "Позитано" ще плащат заплатите
A A+ A++ A

Нови 40 щатни бройки разкриват към централата на БСП за журналистите от “Дума”, докато се учреди новото дружество, което ще издава вестника. Това са съобщили източници от  “Позитано” 20 след пленума в събота.

В петък е приключил процесът по предаване и приемане на имуществото между фирмата на досегашния издател Николай Малинов и партийното ръководство, пише "24 часа". Предстои журналистите да преподпишат договорите си, а скоро Миков и Малинов ще разяснят какви са плановете за партийния всекидневник.

Общо 147 души са на щат на “Позитано” 20. 30 служители от апарата са съкратени, но общата бройка се запазва, защото към нея се прибавят 30-те областни партийни секретари.

Друга новина е липсата на уредени авторски права, заради които  БСП остава без химн, става ясно от промените в устава, одобрени на пленума. Те ще бъдат приети на конгреса другата седмица.

Песента на Емил Димитров “Моя страна, моя България”, гласувана от 47-ия конгрес на партията през 2008 г. ,е останала досега без уредени права, а занапред това съвсем не може да стане, защото синът на певеца - Емил Димитров-син, е член на АБВ, коментират разочаровани социалисти.


#издател #Михаил Миков #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"