Петков: Имаме нужда от ефективен политически диалог

Петков: Имаме нужда от ефективен политически диалог
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Имаме нужда от ефективен политически диалог, той не може и не бива да бъде зад гърба на хората, но политически диалог, в който да са ясни приоритетите”. Това каза Румен Петков от АБВ в ефира на БТВ.

По думите му документът, който е бил подписан с ГЕРБ няма плътност.

„Зад него не стоят ефективни действия между политическите ръководства, между парламентарните групи”, коментира Петков.

"Като цяло липсва визия на политиката на правителството, например в енергетиката. Ако сега не започнем работа по изграждане на нова ядрена мощност, след 10 години България няма да произвежда ядрена енергия. Ако ние сега не направим оценка на цялостната картина в енергетиката, ние ще направим генерална грешка", каза той.

На въпрос дали вярва на всичко, казано от банкера Цветан Василев, Румен Петков отговори: „Ако този разговор с Искров е бил проведен, така както г-н Василев твърди, това е вече голям проблем и той е проблем на държавата. Проблем, който показва неспособността или нежеланието на гуверньора на БНБ да предприеме мерки за защита на обществения интерес и на интересите на вложителите”.

Той бе категоричен, че Цветан Василев трябва да аргументира казаното от него и трябва да бъде много по-конкретен.

Петков коментира и въпроса за бежанците. По думите му бежанският натиск срещу България ще се засилва.

Той отбеляза, че ние понякога имаме неприятния навик да създаваме убеждението у нашите партньори, че сме напълно разграден двор и че няма никаква ефективност и контрол.

„Мисля, че това, което трябва да направи сега правителството е по най-бързия начин да завърши оградата. Тя няма да реши генерално проблема, но ще го ограничи в пъти”, заяви Петков.

 

#Румен Петков #бежанци #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"