20 лв. глоба за нередовен пътник в София от 1 април

20 лв. глоба за нередовен пътник в София от 1 април
Тарифата за всички преференциални превозни документи ще е едномесечна, без промяна на сега действащите цени. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

20 лева става глобата за нередовен пътник в столицата от 1 април.

Тогава влизат в сила промените за пътуване с обществения транспорт в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Поради по-слабия интерес от гражданите към някои от превозните документи отпадат билетът за двукратно пътуване (наземен транспорт и метро) за 60 минути, билетът с талони за 5 еднократни пътувания за един пътник, електронният билет за 5 еднократни пътувания за един пътник, зареден в електронната карта за пътуване в тролейбусите и трамваите, както и електронният билет за 5 еднократни пътувания, заредени в електронна карта за пътуване с метро.

Тарифата за всички преференциални превозни документи ще е едномесечна, без промяна на сега действащите цени.

Отпадат преференциалните превозни документи за две линии, както и тези с период на валидност три и шест месеца за всички преференциални категории пътници.

Студентски карти за пътуване по преференциални условия ще могат да се издават и на студенти срещу международна студентска идентификационна карта /ISIC/.

От 1 май всички превозни документи за обществения транспорт в София ще се издават на електронен носител, с изключение на еднодневните карти и картите за някои преференциални категории пътници по образец единен за страната.

Цената на абонаментните карти по редовна тарифа ще зависи от това дали са персонализирани или не са. За персонализираните се запазват сега действащите цени.

Абонаментни карти по редовна тарифа за една линия ще се издават само за един месец. Отпада абонаментът за две линии.

В употреба влизат два нови абонаментни пакета – семеен и бизнес пакет.

Семейният пакет дава възможност на родител да закупи на детето си ученическа карта за всички линии на 50 % от цената й, когато си закупи абонаментна карта по редовна тарифа, персонализирана за всички линии.

Бизнес пакетът пък е подходящ за фирми и ведомства с най-малко 25 човека персонал, които редовно ползват услугите на обществения транспорт в София.

#Столична община #градски транспорт #билет #карта #тарифа #метро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »