Пак ремонтират правителствения "Фалкон" в Швейцария

Пак ремонтират правителствения "Фалкон" в Швейцария
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителственият "Фалкон" пак е на ремонт в Швейцария. Това заяви Венелин Рачев, изпълнителен директор на правителствения „Авиоотряд 28”, цитиран от агенция "Фокус".

Рачев поясни, нова техническата повреда е станала на 15 април. Отново се е включила светлинната сигнализация за проблем при прибиране и спускане на колесника на летателния апарат. По думите му съгласно инструкциите пилотите са направили заход за кацане. В това време самолетът е бил празен.

„Правихме проверки на земята, не може да се установи абсолютно нищо, тъй като на земята абсолютно всичко работи. Самолетът в момента е в Женева. Там също правят проверки”, заяви Рачев.

„Това не е инцидент. Това е отказ, но с такъв отказ дори се разрешава да се прелети на друго летище. Това не е инцидент, а технически отказ”, каза уточни Рачев.

Изпълнителният директор на „Авиотряд 28” заяви, че зачестилите напоследък технически проблеми са тревожни от гледна точка на това, че не е ясна причината.

"Доста време работихме преди това, когато имахме такъв случай и правихме проверка на цялата система и абсолютно всичко на земята работи. Когато работи една система на земята, няма как да откриете кое е проблемното звено ”, коментира още той.

На 11 февруари правителственият „Фалкон” с премиера Бойко Борисов на борда се приземи принудително на Летище София. Заради технически проблем се наложи машината да се върне обратно, като преди това над час кръжа над столицата, за да изразходи горивото. Борисов летеше за Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет.

На 18 февруари при тестове "Фалкон"-ът показал отново проблем. При облитане подал пак грешна сигнализация за състоянието на колесника.

#Фалкон #самолет #правителство #Швейцария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници