Жорж Ганчев: Всеки чака нещо да се случи, вместо всеки ден да строим пласт по пласт

Жорж Ганчев: Всеки чака нещо да се случи, вместо всеки ден да строим пласт по пласт
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Всеки чака нещо да се случи, вместо всеки ден да строим пласт по пласт. Така коментира ситуацията в страната ни Жорж Ганчев в ефира на Нова телевизия.

По думите му обществото ни е станало мързеливо. „В момента виждам толкова мързели, на които им предлагаш сериозни пари да свършат нещо, а те казват „Ааа за тия пари ще работя в друг живот“, даде за пример Ганчев.

Въпреки всичко, той заяви, че българите сме толкова „талантлив и прекрасен народ“. Той се обърна към нацията. „Отечеството трябва да бъде в сърцето. Бог ни е дарил с нещо много важно - планини, море. Ние сме едни щастливи овчарчета. Трябва ни нов вид патриотизъм“, заяви той.

Ганчев посочи още, че тай огромна любов към сънародниците си от всички етноси. „Страхотно се гордея с отечеството и страхотно съм обезпокоен от демографския срив, за който нито едно правителство от 90-та насам не е направило нищо“, посочи още той.

Според него обаче в момента „нас вече не ни интересува нищо - с кого ще сме, ще има или не война. Като водата сме“, направи сравнение Ганчев.

По думите му трябва да се промени Конституцията и да се създадат трудови лагери. „Тъжно е, но ако Конституцията не се промени бърже да ги пращат в трудови лагери с малко храна и много труд“, посочи той.

Специално за себе си, бившият шеф на Българския бизнес блок каза, че нещата не са се развили както е очаквал. „Живея спокойно, макар че пенсията ми е 110 лева поради навършена възраст, не съм в бордове и управителни съвети”, каза още той.

Той си спомни и преди времето, когато ромите са имали работа и заплати. „Не високи заплати, но работеха“, уточни той.
Според Ганчев в момента правителството е „временно“. Има един хитрец, който е приближен на бай Тошо“.

Той разказа и съдбата на проекта му за филм за спасяването на евреите в България по време на Втората световна война. „Те ми откраднаха сценария и няма наказани. Мен не ме интересува вече този проект интересува ме, че България можеше да бъде представена пред света с този жест и целият свят да гръмне „Има такава държава, има такъв народ“, посочи Ганчев. Все пак той допълни „На тези хора все пак им желая да има стабилност някаква, въпреки че това явление е временно.

За финал той пожела на българите да се събудят.

„Събудете се българи, дигнете чела, обичайте децата си и България ще пребъде. Любовта над всичко“, завърши той.

#Жорж Ганчев #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »