България подкрепя Македония за НАТО

България подкрепя Македония за НАТО
Вицеадмирал Румен Николов Снимка: airgroup2000.com
A A+ A++ A

Скопие посрещна с военни почести делегацията на Въоръжените сили на България, водена от началника на генералния щаб вицеадмирал Румен Николов, който е на тридневно официално посещение в страната, съобщи vecer.mk.

Генерал-лейтенант Горанчо Котески изрази надежда, че сътрудничеството между двете армии ще се разширява. Това включва възможността за съвместни учения в центъра за обучение на пилоти, както и организиране на съвместни учения на полигон "Криволак". Котески подчерта, че оценява подкрепата, която получава македонската армия от България в регионални инициативи и форуми.

Адмирал Николов оцени сътрудничеството между двете армии като успешно и подчерта, че през следващия период то ще се засили с участието на български кадети в летния лагер на военен полигон "Криволак".

Николов предложи и съвместно обучение на полигона "Ново село" в България, където освен български военни, учения извършват и армиите на САЩ и Румъния. Той подчерта, че България ще продължавава да подкрепя Македония по пътя й към пълноправното членство в НАТО, което, според него, е напълно заслужено.

#България #Македония #Румен Николов #Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"