Мистерия: Доклад за дейността на ДАНС през 2013 г. изчезна

Мистерия: Доклад за дейността на ДАНС през 2013 г. изчезна
Десислава Атанасова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Докладът за дейността на ДАНС за 2013 г., съдържащ данни и за финансовата стабилност на страната, не е бил внесен от Министерски съвет в Народното събрание. Това стана ясно от председателят на временната комисия за КТБ в парламента Десислава Атанасова. Тя лаконично разказа пред медиите във вторник, че от изслушването на шефа на ДАНС Димитър Георгиев се оказало, че годишният доклад на родното ФБР, който по закон се изготвя и се внася от председателя в Министерски съвет, е бил входиран.

Оттам обаче той така и не е достигнал до парламента. Атанасова припомни, че по това време премиер и ръководител на МС е бил Пламен Орешарски. Тя уточни, че днес този доклад не е бил представен на депутатите от комисията и те не знаят дали в него е имало данни, свързани и с КТБ.

Атанасова коментира още, че с екипа на председателя на ДАНС са говорили и за бъдещи законодателни промени в частта за това какво взаимодействие има между кредитните институции, банковия надзор на БНБ и ДАНС.

От Агенцията са подготвили законодателни предложения, които комисията ще обсъди, изясни и допълни, като те ще бъдат представени на обществеността с доклада за свършеното от комисията в края на дадения й за работа срок.

#Десислава Атанасова #ДАНС #КТБ #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »