Най-големият враг на Русия се оказа "Ислямска държава"

Най-големият враг на Русия се оказа "Ислямска държава"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-големият враг на Русия се оказа „Ислямска държава“. Това стана ясно от думите на руския външен министър Сергей Лавров в радио интервю.

"Ислямска държава” е нашият главен враг в настоящия момент. Най-малкото за това, че в състава й воюват стотици руснаци, граждани на ОНД, европейци и американци. Ще повоюват там, а после се връщат и извършват гадни неща у дома", заяви министърът в ефира на руските радиостанции "Спутник", "Ехото на Москва" и "Говори Москва".

Той допълни, че Русия доставя оръжие на Ирак и Сирия, за да им помогне в борбата с "Ислямска държава".

"Ние помагаме на Ирак и Сирия, може би по-ефективно от всички останали, като доставяме оръжия на техните армии и сили за сигурност", добави Лавров, но не посочи какви точно оръжия има предвид.

Той подчерта, че САЩ не искат да признаят, че „Ислямска държава” е възникнала вследствие на техните действия също както „Ал-Кайда” преди.

По думите му Русия е предлагала групировката да бъде включване в списъка на ООН на терористичните организации, "но американците отказаха."

Според Лавров отношенията между Москва и Запада са в най-ниската си точка от десетилетия насам заради кризата в Украйна.

"Всичко, което сега Киев предлага и прави, сякаш е специално насочено към разцепването на страната - или да бъдат задушени Донецката и Луганската народни републики, или въобще да бъдат изхвърлени от състава на украинската държава", каза той и обвини Киев, че налага икономическа блокада, не изплаща дължими суми и отказва да преговаря с отцепилите се области.

#Сергей Лавров #ислямска държава #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »