Меркел и Ципрас проведоха "конструктивна" среща в Брюксел

Меркел и Ципрас проведоха "конструктивна" среща в Брюксел
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че трябва да бъде направено всичко възможно, за да не остане Гърция без пари, преди да бъде сключено споразумението с кредиторите. Това заяви тя след срещата си с гръцкия премиер Алексис Ципрас в рамките на съвета на лидерите от ЕС в Брюксел.

По отношение на срещата си с Ципрас, Меркел отбеляза единствено, че разговорът й с него е бил "конструктивен", но предпочете той да остане поверителен. От гръцка страна са съобщили, че Ципрас е настоял решението да стане ясно до края на месеца.

Предстои среща на финансовите министри в Рига, по време на която ще бъде обсъден и прогресът на Атина, докато напредъкът в преговорите между страната и кредиторите все още е бавен. Същевременно в последните седмици става ясно, че МВФ, ЕК и еврозоната не са доволни от напредъка на страната в преговорите.

Припомняме, че през март гръцкото правителство съобщи, че има проблеми с изплащането на вноската по заемите, но в крайна сметка успя да плати. Засилиха се спекулациите, че Атина умишлено проваля преговорите, както и че може да излезе от еврозоната и да се върне към драхмата.

#Ангела Меркел #Алексис Ципрас #Гърция #Брюксел #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »