Десницата излиза срещу Дилма Русеф с 1000-километров поход

Десницата излиза срещу Дилма Русеф с 1000-километров поход
A A+ A++ A

Представители на новата бразилска десница обявиха, че започват над 1000-километров поход с искане за отстраняване на президента Дилма Русеф, предаде АФП.

Активистите, около 20 на брой, ще изминат разстоянието от финансовия мегаполис Сао Пауло до столицата Бразилия. По пътя те ще протестират срещу корупцията във властта и ще поискат отстраняването на президента.

Походът на групата е наречен "Поход на свободата" и е по инициатива на Движението за свободна Бразилия - разнородно обединение, което в интернет сплотява 3 милиона души от средната класа от различни градове.

Под лозунга "Ще окупираме Бразилия" походът на групата може да бъде следен в интернет. Участниците ще преминат през три бразилски щата за общо 32 дни, преди да стигнат пред парламента на страната.

Участниците в похода са следвани от автобус. При потеглянето те скандираха "Долу Дилма!".

Над 600 000 бразилци, възмутени от мащабен корупционен скандал, в който е замесен петролният гигант Петробраз, протестираха на 12 април в редица градове срещу президента Русеф. През март в подобен протест участваха 1,7 милиона души.

Русеф има рекордно ниско одобрение - едва 13 процента - не само заради корупционния скандал, в който се оказаха замесени и членове на нейната партия, но и заради влошената икономика и кризата в мнозинството й в парламента.

#Дилма Русеф #поход

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници