Адвокатът на акушерката: Емилия се е чувствала затормозена и не на себе си

Адвокатът на акушерката: Емилия се е чувствала затормозена и не на себе си
Снимка: Нова
A A+ A++ A

Акушерката Емилия Ковачева се е чувствала изключително затормозена и не на себе си, обяви адвокатът и Владислав Янев, цитиран от Нова телевизия.

В събота Софийският градски съд остави за постоянно в ареста акушерката, която преби 4-дневно бебе. Тя е обвинена в опит за убийство.

По думите на адвоката и, тя е изживяла някаква криза, която тепърва ще се установява – дали е имала някакво психично заболяване или моментно състояние на невменяемост.

"Тази жена е била поставена в ненормални условия на труд", коментира Янев.

"Емилия не помни какво се е случило заради тежкото състояние, в което е била. Спомня си, че детето й е направило впечатление, че не изглежда добре и има жълтеникав тен", поясни адвокатът.

Той подчерта, че немотията и мизерията, в която много българи живеят, е наложило тя да работи извънредно. Преди доста години Емилия е станала вдовица. Отгледала е сама двете си деца. 

"Един от аспектите, който трябва да бъде анализиран, са условията на труд на медицинските кадри и условията за сигурност в болничните заведения, тъй като проблемът касае цялата страна", смята Владислав Янев.

#акушерка #бебе #арест #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"