Никола Филчев: Държавното ръководство говори само за ходатайства

Никола Филчев: Държавното ръководство говори само за ходатайства
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Работил съм с двама президенти, 3-4 премиери и колко министри на вътрешните работи не мога да си спомня. При тези контакти с малки изключения нито един не ми е говорил как да направим правосъдието по-ефективно, всички са ми ходатайствали за разни случаи: Той е много добро момче, ако може малко да му помогнем." Това каза бившият главен прокурор Никола Филчев в ефира на БНТ.

Никола Филчев обяви, че министърът на правосъдието е двигателят на съдебната реформа, той е мостът между изпълнителната власт и съдебната. 

"Това трябва да бъде сериозен човек, съдия с 20-30 години опит, който знае какво управлява и какво реформира", препоръча бившият главен прокурор.

Той поясни, че реформата има две страни. Първата е да се реформира администрирането на съдебната система – това са Висшият съдебен съвет (ВСС) и Министерство на правосъдието, но втората и по-важна е да се реформира самото правосъдие – същинската му част – съдебната дейност на съд, прокуратура и следствие. "За това не се говори", подчерта Филчев.

Никола Филчев заяви, че на корупционен натиск са подложени всички магистрати.

#Никола Филчев #политици #ВСС #съдебна реформа #правосъдие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"