Реформата в армията ще стане с пари на НАП, планира Борисов

Реформата в армията ще стане с пари на НАП, планира Борисов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформата в армията ще стане с парите, които ще съберем от НАП и Митниците. Това планира премиерът Бойко Борисов. Той обяви 2015 година за нулева що се отнася до закупуване на въоръжение за армията. 

На излизане от Консултативния съвет по национална сигурност при президента, премиерът Борисов обяви, че закупуването на въоръжение и модернизацията ще стане от 2016 година и ще продължи до 2024 година и така ще влезем в срок за ангажиментите, които сме поели към НАТО.

Бих искал да дам пари, но няма откъде, обяви премиерът, като изтъкна, че за тази година в бюджета няма предвидени средства за превъоръжаване и техника.

Силно възмутен Борисов обяви недоволството си от това, че години наред се е купувала техника, с която обаче не вървяло никакво въоръжаване, а сме "давали парите си за хеликоптери, на които нямало дори и един пистолет." Премиерът бе категоричен, че в момента имаме много по-големи приоритети и "ще купим изтребители тогава, когато имаме пари - след 1-2-3 години".

Борисов припомни, че Министерство на отбраната имат много имоти с отпаднала необходимост, които могат да ги продадат на търгове и да се финансира с тези пари.

Той се обърна към българските военни и ги увери, че държавата ще направи всичко необходимо те да имат достойни условия на труд. Министър-председателят изтъкна, че се е обръщал не веднъж към партньорите от НАТО с мнението си, че за една държава най-важното е, когато даде живата си сила.

#Бойко Борисов #НАП #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"