Премиерът Борисов: Бизнес е да намериш ниша, да направиш проекти и план, и след това държавата да ти помогне

Премиерът Борисов: Бизнес е  да намериш ниша, да направиш проекти и план, и след това държавата да ти помогне
A A+ A++ A

Така разбирам бизнеса - да намериш ниша, да си направиш проектите, да си направиш бизнес план, и след това държавата да ти помогне, каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на новосъздаденото предприятие за преработка на зеленчуци в село Долна Диканя.

"От своя страна, това води до няколко други събития. Изкупуват се зеленчуците от Самоков до Петрич, а и се осигурява работна ръка. Дойдох специално, защото в този регион нищо не е инвестирано от 80-те години, а и за да видят другите бизнесмени какви огромни възможности има фонд "Земеделие", посочи Борисов.

По думите му подобни инвестиции дават възможност, а земеделският сектор в България има голям потенциал и трябва да бъде възроден.

Общият размер на инвестицията е 8 милиона, като 4 милиона са осигурени по Мярката 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти" от Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 г.

"Това, което зависи от държавата е направено. Магистралата е на 1 километър и продукцията може да се кара директно за Гърция", допълни Борисов.

#Долна Диканя #Бойко Борисов #бизнес #завод #зеленчуци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"