Борисов за акцията в ТВ7: Това се прави с двама полицаи

Борисов за акцията в ТВ7: Това се прави с двама полицаи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това се прави с двама полицаи - отиват, казват „Добър ден” и започват по списък да оказват съдействие на съдия-изпълнителя и не се месят в тази работа. Нямат работа да ходят в студиото и нямат работа да ни въртят по медиите по света.” Това заяви премиерът Бойко Борисов в сряда, във връзка с влизането на частен съдебен изпълнител в сградата на ТВ7 и засиленото полицейско присъствие. 

Според него влизането в медията ТВ7 е било недопустимо, затова и е разпоредил на министър Бъчварова да вземе мерки относно началника на 6-то РУ и заместник-началника на СДВР и тези, които са допуснали тази простотия да се случи. „Многократно съм казвал - такива неща се правят не само по закон, но и много внимателно – отиваш, даваш това, което ти иска съдия-изпълнителят и почваш да си прибираш по списък. Това е законът, това е държавата”, категоричен е той. Попитан дали ще иска оставки, Борисов каза, че те вече си ги дали – зам.-началникът на СДВР и началникът на 6-то РУ.

На въпрос защо са започнали от телевизията, а не от другите предприемачи, Борисов заяви: „Това не е моя грижа. Всички в куп трябва да минат подред”. Попитан дали той не знае защо, той отговори: „Не, научих в 15.40 и видяхте мерките, които взехме. Фондът даде една седмица отсрочка, за да се успокоят всички и да видят, че няма никаква политическа поръчка, нито каквото и да било”. Премиерът каза още, че не иска да се занимава повече с нещо, което в закона е ясно разписано. „Има Фонд за гарантиране на вземанията, който трябва да прибере парите на данъкоплатците обратно в хазната. Полицаите действаха по най-тъпия и глупав начин и затова си понесоха пълните наказания – просто оставка и се махат от постовете си”, обясни той. По думите му, те са големи началници, които трябва да преценяват на място.

Борисов обаче е категоричен, че дълговете на КТБ ще бъдат събрани.

#ТВ7 #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »