Ректорът на СУ забрани на Гуцанов гергьовски празник в Ботаническата градина

Ректорът на СУ забрани на Гуцанов гергьовски празник в Ботаническата градина
A A+ A++ A

Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев забрани да се организира празник за варненци в „Екопарк“ - Варна, оплакаха се от БСП - Варна.

От кабинета си в София той разпоредил устно да бъде отказан достъп до градината, защото е по инициатива на БСП, твърдят социалистите. Илчев се позовал на текст, който забранява политическа дейност на територията на висшите училища, въпреки че във водените предварително разговори с екипа му такъв проблем не е бил очертан.

Ботаническата градина в района на курорта "Св. Константин и Елена" е любимо място на варненци. Ректорът обаче се опасява да не правят предизборна агитация с мероприятието за Гергьовден.

"Не е ясно защо г-н Илчев е решил, че ще се прави агитация след като в момента кампания за избори няма. Не е ясно и защо след като събития там са провеждали други политически сили за БСП това е забранено", сочат от соццентралата.

„На 6 май организираме пролетен празник за варненци. Избрахме екопарка, защото е подходящ за това. Поканихме Славка Калчева и варненски самодейни, и професионални състави, за да стане наистина празник. В последния момент, след като всичко е организирано, получаваме отказ да влезем на територията на парка. За каква агитация говори проф. Илчев – не зная, зная, че целта ни беше да организираме пролетен празник, а не митинг“, коментира лидерът на БСП - Варна Борислав Гуцанов.

Още на следващата сесия на общинския съвет ще внеса предложение кметът да поиска с официално писмо Екопаркът да бъде върнат на Варна, закани се Гуцанов.

Проф. Илчев на университетска кушия за Тодоровден в Екопарка

#Борислав Гуцанов #БСП #проф. Иван Илчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"