Обвинителен акт срещу Бисеров ще има, категоричен е Цацаров

Обвинителен акт срещу Бисеров ще има, категоричен е Цацаров
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред български журналисти в Брюксел по повод връщането от съда на обвинителния акт срещу Христо Бисеров, че съдебни актове не се коментират, освен с протест на прокуратурата.

"Каквито и указания да бъдат дадени от съда, ще бъдат изпълнени - сега и в бъдеще, ако се наложи - трети и четвърти път, но това дело ще влезе в съда, независимо от поставените указания пред нас. Ще изпълняваме указанията, изискванията на съда ще бъдат изпълнени, но обвинителен акт ще има", категоричен е Цацаров.

Междувременно, Цацаров определи днешната си среща с еврокомисаря по въпросите на правосъдието Вера Юрова като доста ползотворна. Двамата са обсъдили действията на прокуратурата в изпълнение на препоръките от последния доклад на ЕК, както и професионалната позиция на прокуратурата за създаването и функционирането на европейската прокуратура. Главният прокурор определи разговора като откровен. Получихме доста добра оценка за направеното досега при нас, посочи той.

По отношение на създаването на Европейска прокуратура, комисар Юрова и г-н Цацаров се обединиха около становището, че България е държава, в която няма разминаване в позициите относно необходимостта от създаването на подобен орган между изпълнителната власт и прокуратурата.

#Сотир Цацаров #Вера Юрова #прокуратура #Христо Бисеров #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"