Предложили ТВ7 да стане образователна телевизия

Предложили ТВ7 да стане образователна телевизия
Томислав Дончев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-интересното предложение, което получих, свързано с ТВ7, беше телевизията да се превърне в национално образователна телевизия, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

"Това безспорно е една много хубава идея, но си мисля, че за далеч по-малка сума от дълга тази идея би могла да бъде реализирана. Мисля, че опитът за сделката за 1 евро беше тест как ще реагира държавата, дали е слаба, силна или нерешителна и показа, че точно по този начин не могат да се случат", коментира Дончев, цитиран от "24 часа".

Междувременно лидерът на "България без цензура" и евродепутат, Николай Бареков, се оплака, че в TV7 се води тежка кампания.

"За кратко бях изпълнителен директор в тази телевизия. След като я напуснах преди две години, държа да отбележа, на следващия ден беше изгонен целият екип от 20 човека и те трябваше да си търсят работа", заяви Бареков пред Би Ти Ви.

Той отрече да има каквато и да било вина за тежката финансова ситуация, в която се намира телевизията и заяви, че всички тези „грехове” са се стоварили след неговото управление като директор.

„Не знам какво става в ТВ7. Знам само, че като има натрупани някакви задължения, те трябва да се плащат. Не се радвам, ако спрат една телевизия, когато хора остават на улицата. Бих препоръчал на хората в телевизията да внимават, когато намесват властта, защото не може да молиш правителството да не ти спира телевизията, а да не си плащаш дълговете. Това се нарича надупване към властта“, посочи Бареков.

 

#Томислав Дончев #Дончев #Николай Бареков #Бареков #ТВ7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"