Бойко Борисов: Коалиционните партньори да не бламират реформите в парламента

Бойко Борисов: Коалиционните партньори да не бламират реформите в парламента
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тъй като предстои да се приемат в парламента здравна реформа, правосъдна реформа, сигурност, антикорупционната стратегия, ще ви моля всички парламентарни групи, които представят коалицията в парламента, да се съобразяват с решението на Министерския съвет и това, което гласуваме ние. Би било много лош знак някои от тези реформи или това, което предлагаме да излиза от името на кабинета (защото всички вдигаме ръце тук), в парламента да бъде бламирана една или друга реформа, заяви премиерът Бойко Борисов.

Коментарът е по повод одобрените в сряда от кабинета предложения за изменения в Кодекса за социално осигуряване, които ще доведат до промени в пенсионната система.

На заседанието на правителството бе решено, че решението на Върховния административен съд за отмяна на постановлението за определяне на нов размер на минималната работна заплата от 1 януари 2015 г. няма да бъде обжалвано.

Правителството ще се съобрази с мотивите на съда и в максимално бързи срокове, при спазване на процедурите, ще прегласува постановлението.

#Бойко Борисов #Борисов #правителството #Парламента

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"