Реформаторите и ДПС се скараха и за троловете в интернет

Реформаторите и ДПС се скараха и за троловете в интернет
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок се оплака, че ДПС разпространяват в кулоарите на парламента информация, че не били поканени в на среща, посветена на правилата в интернет и против троловете.

"Държим да отбележим, че твърдението категорично не е вярно. Покана, включително устно до народния представител Хамид Хамид, както и писмено до групата на ДПС, е изпратена на 8 май в 12:01 ч. преди кръглата маса, провела се на 12 май, както това беше направено и за останлите политически сили в парламента, вкл. и за АБВ", обясниха от блока и приложиха скрийншот от поканата.

Според тях Хамид е казал, че ДПС не проявяват интерес и няма да участват.

"На кръглата маса представител на ДПС действително нямаше, а днес подписаха споразумението именно политическите сили, които на кръглата маса изразиха подкрепа. Подчертаваме, че ДПС не беше сред тях по тяхно желание", категорични са от РБ.

РБ, ГЕРБ, БСП, ПФ и БДЦ подписаха в сряда декларация за отказ от ползване на онлайн-тролове. Инициативата е на Антони Тренчев от Реформаторския блок. Към нея не се присъединиха от АБВ, ДПС и "Атака".

Документът е джентълменско споразумение да партиите да не прибягват до услугите на платени коментатори.

Георг Георгиев от ГЕРБ предложи да се подпише подобно споразумение и с международна организация, която да бъде арбитър и да следи как политиците спазват поетите в документа ангажименти. Колегата му Чавдар Георгиев от БСП подкрепи идеята и заяви, че неговата партия е за честна предизборна борба.

#Реформаторският блок #ДПС #ГЕРБ #БСП #тролове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"