Българско изобретение - очила за енергиен тонус, на конгрес в САЩ

Българско изобретение - очила за енергиен тонус, на конгрес в САЩ
Снимка: www.computerworld.com
A A+ A++ A

Българското високотехнологично изобретение – очила за енергиен тонус, направи световната си премиера в САЩ на Световния конгрес за преносими устройства от ново поколение, което се проведе на 19 и 20 май в Сан Франциско.

Изобретението AYO е комбинация от портативни смарт очила с вградена светлинна технология – напълно безопасна за очите – и интуитивно мобилно приложение, което се напасва с профила и начина на живот на своя потребител.

Интензивният начин на живот, закритите работни пространства и липсата на естествена слънчева светлина са причина за небалансираните хормонални нива при много голяма част от хората. Това довежда до липса на енергия, нарушения в съня и оказва сериозни отрицателни последствия за здравето в дългосрочен план: повишен риск от затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови заболявания и дори рак.

Изобретателят твъди, че носейки очилата само за 20 минути на ден, потребителите могат да усетят повишаване на енергиятa и балансирано хормонално ниво чрез иновативното използване на специална синя светлина. Хората, които пътуват често най-накрая ще победят джет лега, без значение в кой часови пояс пътуват. Мобилното приложение на AYO измерва и проследява нивата на енергия и изчислява най-подходящото време и продължителност за ежедневните ни физически упражнения, време за хранене и за сън.

Потребителят създава профил в мобилното приложение и избира режим за ползване на очилата, който най-добре пасва на нуждите му в момента. Мобилното приложението има следните режими, които в последствие ще бъдат разширени: активно подобряване на съня, повишаване на енергията и улеснено приспособяване към нова часова зона. В зависимост от режимa, за който се използва, иновативното решение помага на потребителя, да приспособи биологичния си часовник към заобикалящата го среда бързо, ефективно и безопaсно.

#AYO #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"