Виенско колело и подземен паркинг в Борисовата градина в София?

Виенско колело и подземен паркинг в Борисовата градина в София?
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

От Столична община планират изцяло обновяване на емблематичната за столицата Борисова градина. Сред планираните промени са възстановяване на къпалнята "Мария Луиза", построяване на атракциони и отваряне на спортни зали, съобщи Нова телевизия.

В ход са седем предложения на проектантски екипи, които участват в конкурса за устройствен план на територията на парка от 343 хектара, тоест от Орлов мост до Ловния парк. През юни жури ще избере най-подходящия проект, след което започват още редица процедури.

Изцяло пешеходна Борисова градина ще е сред основните изисквания в устройствения план. А предложенията на проектантите са най-различни и включват изграждане на атракциони с виенско колело, построяване на спортни и многофункционални зали и различни пешеходни надлези по булевардите в близост. Предлага се още създаване на амфитеатър и плавателен канал за лодки.

Проектантите се обединяват и в идеята за подземни паркинги в района на парка.

Борисовата градина досега не е имала цялостен план, като през годините са се появявали хаотични постройки и дейности, които нямат общо с предназначението на парка.

#Борисовата градина #София #паркинг #Виенско колело #Мария Луиза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"