Андрей Райчев: ДПС и РБ се карат заради желаната булка ГЕРБ

Андрей Райчев: ДПС и РБ се карат заради желаната булка ГЕРБ
Андрей Райчев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството не е излъчено за реформи, правителството осъзнава нуждата от реформи и се опитва да ги прави, но те не са популярни – каква радост носи на хората, че се вдига пенсионната възраст?”, попита социологът Андрей Райчев.

"Когато човек отиде на операция, не очаква нещо хубаво, а го прави, за да не се случи нещо по-лошо. По същия начин стои и положението и с реформите", коментира Райчев в студиото на Би Ти Ви.

Социологът смята, че в предишния си мандат премиерът Бойко Борисов е действал на принципа проба-грешка. „Тръгва да прави промяна, някой му изръмжи, хвърля им един бонбон и спира”. Според него, че все още не е напълно ясно дали и сегашният кабинет на ГЕРБ ще се държи по същия начин.

Райчев посочи, че „нашите правителства ужасно се страхуват от електората”. Според него реформата в страната трябва да почива на по-голям консенсус: „Аз си мисля, че ще гледаме някакъв по-нов филм – може би по-консенсусни правителства, след местните и президентските избори”.

Макар доверието в ГЕРБ да е „постоянна структура” и като цяло да няма никакви промени от избирането на правителството досега, Андрей Райчев посочи, че е очевиден конфликтът между ДПС и РБ, „защото се конкурират за партньор на Борисов”.

„Желаната булка е ГЕРБ, защото устойчиво има 1 млн. избиратели и няма да може да управлява сама”, каза социологът.

#Андрей Райчев #Райчев #РБ #ДПС #ГЕРБ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »