Еврокомисар Крецу отложи визитата си у нас за юни

Еврокомисар Крецу отложи визитата си у нас за юни
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предварително обявеното участие на европейския комисар по регионална политика Корина Крецу няма да се състои на днешния 28 май. Причината е авария на летището в Брюксел, която не позволи пристигането на Крецу. Нейното посещение в България се отлага за средата на месец юни, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предварителната програма предвиждаше изявление на Корина Крецу и премиера Бойко Борисов сутринта в Министерски съвет и откриване на ЛОТ 2 на АМ Марица следобед.

В четвъртък премиерът Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта Ивайло Московски ще участват в церемония по откриването на ЛОТ 2 на АМ Марица, финансирана със средства по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Припомняме, че във вторник Бойко Борисов съобщи, че за втори път му се налага да разваля готова магистрала, след като Лиляна Павлова му докладвала, че при проверката на извършената работа на Лот 2 на магистрала „Марица” екипът на Агенция „Пътна инфраструктура” установили, че в три малки участъка има отклонения от нормата за равност.

Заради това било разпоредено на изпълнителя да преработи проблемните участъци. „Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и ако се наложи ще отложим въвеждането на ЛОТ 2 в експлоатация”, писа във Facebook профила си Борисов.

#магистрала #Бойко Борисов #Лиляна Павлова #АМ Марица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"