Радан Кънев: Първо реформа във ВСС, после в прокуратурата

Радан Кънев: Първо реформа във ВСС, после в прокуратурата
Радан Кънев в Монтана. Снимка: Реформаторски блок
A A+ A++ A

Реформата във Висшия съдебен съвет ще бъде осъществена независимо дали това ще стане чрез конституционни промени или чрез закон. Това е първата крачка и задължителна основа, за да можем да продължим съдебната реформа, заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

"Следващата голяма крачка е реформа в българската прокуратура. Създаването на независима прокуратура е в основата на успешната борба с корупцията. РБ ще има допълнителни предложения в тази насока, но за тях до момента нямаме съгласие в управляващото мнозинство", обясни Кънев на пресконференция в Монтана.

Според него поведението на държавата е част от проблема в Гърмен, защото тези гета са резервоар за изборни гласове и са плод на дълбока политическа корупция.

"Ако проверим изборните резултати в района, ще видим, че 90% от гласовете са на една политическа сила. Решението е скъсване на всички връзки на МВР с ДПС. РБ се опитва да направи точно това и не е случайно, че ДПС не се занимава с друго, освен да напада РБ. Основният проблем с малцинствата извън липсата на образование, е нееднаквото налагане на закона", коментира Кънев.

#Радан Кънев #Кънев #Висшия съдебен съвет #съдебна система #ДПС #МВР #РБ #Гърмен #съдебната власт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »