Президентът на ФИФА: Не може да бъда държан отговорен за корупционния скандал

Президентът на ФИФА: Не може да бъда държан отговорен за корупционния скандал
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че той не може да бъде държан отговорен за корупционния скандал, съобщава Би Би Си.

Той осъди действията на арестуваните чиновници и заяви, че те са "срам и унижение" за ръководния орган на футбола.
Блатер посочи, че не може да наглежда всички по всяко време. По думите му обаче доверието във ФИФА трябва отново да бъде спечелено.

Скандалът се развихри вчера (27 май), след като рано сутринта висши чиновници от ФИФА бяха арестувани в Цюрих заради корупция.

На 29 май в Цюрих трябва да бъдат проведени избори за президент на ФИФА. Сеп Блатер е кандидат и фаворит за нов мандат. Двама от евентуалните му съперници - шефът на холандската футболна федерация Михаел ван Прааг и португалската легенда Луиш Фиго, оттеглиха кандидатурите си в последния момент. Единствен да се бори срещу статуквото остана принцът на Йордания Али бин ал Хюсеин.

Заради скандала обаче оставката на Блатер поискаха британският премиер Дейвид Камерън, британският министър на културата, медиите и спорта Джон Уитингдейл, президентът на УЕФА Мишел Платини и др. Руският президент Владимир Путин обаче защити президентът на ФИФА. Според държавния глава САЩ се месят в делата на ФИФА и се опитват да блокират преизбирането на шефа на световната организация.

#ФИФА #Сеп Блатер #УЕФА #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"