Партията на Бареков: Кажете колко са циганите - 300 хил. или 1,3 млн.?

Партията на Бареков: Кажете колко са циганите - 300 хил. или 1,3 млн.?
Николай Бареков Снимка: "България без цензура"
A A+ A++ A

Партията на евродепутата Николай Бареков настоява управляващите да отговорят: "Колко всъщност са циганите в България – 300 хил. или 1,3 млн.? Колко от тях разполагат с лични карти? Колко от тях никога през живота си не са стъпвали на работа?"

"Вече 25 години българската държава системно подценява, бягайки от отговорност, проблема с циганската общност. Вместо социално и културно да интегрира тези хора, тя ги остави на произвола на съдбата и ги превърна във второ качество българи и европейци.Стотици хиляди роми нямат документи за самоличност и на практика не съществуват за системата. Поради тази причини настояваме държавните институции с цялата си мощ да влязат в циганските махали и да извършат пълна ревизия на състоянието на ромското население в настоящия момент", се казва в позиция на "България без цензура".

Според партията, ромската престъпност е добила европейски размери.

"Днес цигани с фалшиви самоличности свободно пътуват из Европа и „заработват“ като джебчии, просяци и проститутки, масово се извършват и измами с фирми по ДДС или т.н телефонни измами. Масово роми дерибействат над безпомощни старци. Това трябва да бъде овладяно като полицията разработи план за съвместна дейност с кметовете, които ще помагат на жандармерията с информация. За всички роми с влязла в сила присъда или такива с десетки обвинения трябва да бъдат взети мерки за тяхното въдворяване и ако е необходимо – разширяване на затворническата база", настояват хората на Бареков.

Те предлагат държавата трябва да намери начин да ликвидира т.н цигански махали, които заемат най-красивата, най-представителната и най-атрактивната част от големите градове на България в т.ч София, Пловдив, Стара Загора и Варна. Общините ще трябва да урегулират тази собственост и тя да стане общинска или държавна за сметка на нови и по-модерни квартали в периферията на градовете.

Според ББЦ държавата има голяма вина, защото е допуснала отпадането на циганските общности от системата на образованието, от пазара на труда и от обществото въобще.

#Николай Бареков #Бареков #България без цензура #ББЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"