Бъчварова ще подаде оставка, ако Борисов и я поиска

Бъчварова ще подаде оставка, ако Борисов и я поиска
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова обяви, че ще подаде оставка, само ако премиерът Бойко Борисов и я поиска.

Оставката на Бъчварова бе поискана от синдикалните организации на МВР заради пенсионна реформа в сектор „Сигурност“ и тежките условия за работа на униформените при опазването на границата ни с Турция. 

"Пенсионната реформа не зависи от мен. Това е един проект на вицепремиера Ивайло Калфин", каза Бъчварова в предаването „Тази неделя“ по бТВ. 

По думите и в отношението към полицията се фокусират всички неудачи на обществото. 

Вътрешният министър обяви, че все още няма задържани за побоя в столичния квартал "Дружба", при който бяха ранени баща и двамата му синове от ромски произход.

„Това е един ясен пример как се пораждат тези конфликти. Това е изключително опасно явление. Можем само да установим и задържим извършителите, но трябва много неща да се направят”, каза още министърът.

Относно обстановката по границата вицепремиерът обясни, че към момента се провежда конкурс за наемане на допълнителен брой служители. Също така започва изграждането на защитното съоръжение, което ще облекчи до голяма степен работата на „Гранична полиция“. 

#оставка #Румяна Бъчварова #Бойко Борисов #синдикати #пенсионна реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »