Борисов: Здравеопазването гълта колкото десет "Тракии", резултати никакви

Борисов: Здравеопазването гълта колкото десет "Тракии", резултати никакви
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов упрекна коалиционните партньори, че не са подкрепили възможностите за промени в Здравната каса, които министър Петър Москов предложи, но от здравната комисия отхвърлиха. Забележката бе направена по време на форум "Здравната реформа: бизнес диагноза", организиран от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, предаде репортер на Novinite.

Борисов заяви, че тези промени е нужно да бъдат разгледани отново да и призова за подкрепа от другите партии и от бизнеса за реформата.

Премиерът подчерта, че не може всяка година да се искат допълнително 300-400 млн. лв. за здравеопазване, а да няма резултати. Според него, хората не са нито по-здрави, нито по-доволни от здравеопазването ни.

„ За здравната система ежегодно се дават 8 милиарда лева - публични и частни средства. Ако трябва, ще дам още 8 милиарда, защото здравето няма цена. Готов съм да  отрежа от магистралите, само и само гражданите да са по-доволни ", коментира Борисов.

Според него положението с финансирането на този сектор е тревожно. 

„Хората, като минат през автомагистрала „Тракия” казват - харесва ми удобно ми е , а на вас пари за по десет „Тракии” даваме и хората са все недоволни“, обърна се той към председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Даниела Дариткова. 

Той подчерта, че отношението на потребителите на здравни услеги трябва да е реалистично.

 „Има един парадокс. Една позната получава 40 000 лева от Здравната каса за едно лекарство за месец. Сиреч, човек ако не е милионер, не може да си купи такова лекарство. Аз получавам тези пари за 10 месеца.  40 000 ти дават на месец и ти си недоволна от здравеопазването”, възмути се Борисов.

 Той уточни, че се купува само скъпа и най-качествен аапаратура – такава, каквато няма и на средноевропейско ниво.

 „И пак има недоволни. Явно много са нещата в България, които изискват кардинална реформа", посочи Борисов.

 

#Бойко Борисов #Борисов #Здравната каса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"