Децата на имигрантите в Гърция вече ще получават гражданство

Децата на имигрантите в Гърция вече ще получават гражданство
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Децата на имигрантите в Гърция вече ще получават гражданство. Това стана ясно, след стана ясно, след като парламентът в страната прие закон, който позволява на децата на имигрантите, които са родени и израснали в Гърция, да получат гръцка националност, предаде АФП.

Въпросът беше висящ години наред. За промяната гласуваха радикалната левица СИРИЗА и социалистите от ПАСОК, както и левоцентристите от партията Реката.

Проектът на закона беше внесен от втория министър за миграционната политика на Гърция Тасия Христодулопулу.
Консерваторите от „Нова демокрация“, крайна десница „Златна зора“ и малката партия „Независими гърци“, коалиционен партньор в управляващата коалиция на СИРИЗА, се обявиха срещу закона.

Законът предвижда достъп до гръцка националност на децата, родени в Гърция, които учат в тази страна, при условие, че двамата родители живеят там от известно време. Онези деца, които са завършили колеж или лицей и които пребивават в Гърция, както и онези, които са завършили гръцки университет, ще имат също право на гръцка националност.

След този вот за принципното приемане на проекта на закона отделните членове на нормативния акт ще бъдат дискутирани един по един и гласувани един по един

#Гърция #имигранти #закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"