Нови промени в закона изискват задължителна застраховка срещу бедствия

Нови промени в закона изискват задължителна застраховка срещу бедствия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нови промени в закона изизсктват задължително да застраховаме имотите си срещу бедствия. В петък бяха приети на първо четене от депутатите промени в Закона за защита при бедствия. Ако няма сключена застраховка, собствениците на пострадали при бедствия имоти може да не получат никакви държавни помощи.

Според промените в закона, гражданите са длъжни да вземат мерки за ограничаване на вредите от бедствия върху имуществото си. Агенцията за социално подпомагане ще прави оценка и ще преценява дали икономическият и социален статус на пострадалия му е позволявал да има направена застраховка на имота си. Ако по техните критерии не е сключена застраховка при възможност за такава, няма да бъде отпускана помощ за нанесени при бедствия щети. Предоставяното от държавата подпомагане да бъде до размера на данъчната оценка на съответните имоти, предвиждат още поправките в закона.

От БСП се обявиха категорично против промените. Според тях, ще се създаде огромна корупция с Агенцията за социално подпомагане.

Предстои текстовете да бъдат приети окончателно и на второ четене в пленарната зала.

#промени #закон #бедствия #застраховка #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »