Миков: Приказките за реформи на кабинета все повече увисват

Миков: Приказките за реформи на кабинета все повече увисват
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Приказките за реформи на правителството все повече увисват. Налице е и нестабилност в коалицията. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на днешния пленум на столетницата.

"Все по-ясно е, че правителството се крепи на гласове на партии, които не участват в управлението, независимо дали отсъстват от пленарната зала или дават подкрепа", подчерта Миков. По думите му продължава

разделението в обществото, както и непремерената  външна политика на правителството.

Като основни акценти в политическия и обществен живот през последните два месеца в страната Миков посочи напрежението в "Орландовци" и Гърмен, разполагането на военна техника у нас, протестите срещу увеличаването на цената на тока, както и референдумът, предложен от президента. Според него

пенсионната реформа не отговаря на демографската карта в страната, а здравната ощетява дори коректни платци.

"Предлаганите промени в Конституцията имат едничката цел да засилят влиянието на управляващата коалиция в съдебната власт", каза още Миков, цитиран от БГНЕС.

Той изрази безпокойство, че провеждането на референдум заедно с местните избори ще доведе до изключително затруднение на изборния процес и отчитането на резултатите.

Председателят на БСП предложи и текст на политическа декларация относно разполагането на чуждестранни тежки въоръжения у нас. Той гласи, че

БСП е категорично против разполагането на бойна техника в България,

а трупането на оръжие е път към задълбочаване на противопоставянето. Чрез декларацията левицата настоява държаният глава Росен Плевнелиев да отговори какви ангажименти е поемал по време на срещата на върха на НАТО в Уелс, тъй като в този период България е управлявана от служебно правителство.

Според БСП твърдението, че подписаното споразумение за сътрудничество между България и САЩ през 2006 г. е достатъчно основание за разполагане на бойна техника у нас, е несъстоятелно. В декларацията от "Позитано" 20 заявяват също така, че България и българите не гледат на Русия като на опасност.

#Михаил Миков #правителство #реформи #избори #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"