От години България е подготвена за гръцката криза, увери Митов

От години България е подготвена за гръцката криза, увери Митов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За нас е по-важно да кажем на българските граждани, че вече в продължение на години България е успяла да се подготви за тази криза. Постепенно износът се пренасочи. От друга страна големите гръцки инвестиции в България вече са с друга марка.

Това заяви външният министър Даниел Митов в сутрешния блок на БНТ във вторник, по отношение на гръцката криза. Той е категоричен, че банковият сектор у нас е стабилен и не може да бъде разклатен от ситуацията в южната ни съседка.

„Напоследък и правителството предприе всички мерки, така че да гарантира влоговете на гръцки банки, намиращи се в България. Там има много сериозна ликвидност”, добави още Митов.

Той отбеляза, че ако има допълнителни обстоятелства, които да налагат по-сериозни предвиждания на личните планове на българите, които имат намерение да летуват в Гърция, МВнР ще предупреди своевременно как трябва да се пътува в Гърция. „Важно е еврозоната да бъде запазена такава, каквато е”, уточни външният министър. Той посочи, че българската икономика и банкова система е подготвена за лош сценарии в Гърция.

#Даниел Митов #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници