България е в експериментален режим от 2009 година, заяви Орешарски

България е в експериментален режим от 2009 година, заяви Орешарски
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

След 2009 година и досега България е в експериментален режим, който се отнася и до правителствата, които управляват страната. Това заяви бившият премиер Пламен Орешарски в сутрешния блок на бТВ във вторник. „Не е важно кой, а какво ще свърши, това важи и за сегашния премиер”, добави още той. 

Експремиерът призна и че е бил подлаган на натиск, по време на мандата си. "Няма премиер в България, а и в Европа, който да не е бил подложен на натиск.", категоричен бе той.

Пламен Орешарски добави, че е бил избор и на Сергей Станишев и на Лютви Местан и е управлявал докато е имал подкрепата им и на техните парламентарни групи. „В момента, в който усетих, че нямам подкрепа, подадох оставка”, каза още той.

Орешарски заяви и че е имал информация колко се плаща на протестиращите, кои са лидерите им. „Не сме подслушвали протестиращите срещу моето управление, ако е имало такова действие, то е в обсега на действие на по-ниските нива в МВР”, смята експремиерът.

Той посъветва Бойко Борисов като премиер сега да направи по-смели реформи, макар че уточни, че по принцип не дава съвети, когато не му ги искат.

#Пламен Орешарски #Лютви Местан #Бойко Борисов #Сергей Станишев #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »