Полицаите се разколебаха - отменят протеста в неделя, не искат оставки

Полицаите се разколебаха - отменят протеста в неделя, не искат оставки
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицаите и служителите на МВР се отказаха да протестират активно, решиха да отложат заявения за 5 юли протест и оттеглят исканията за оставки. Позицията на СФСМВР идва, след като в понеделник, 29 юни, полицейският синдикат и МВР започнаха преговори, насочени към разрешаване на поставените от полицаите искания.

Заради преговорите и предстоящи срещи с представители на парламентарни групи в 43-тото Народно събрание, УС на СФСМВР взе решение да отложи провеждането на протестен митинг на 5 юли до приключване на преговорите с МВР и официализиране на постигнатите резултати, удовлетворяващи федерацията. В противен случай ще бъдат предприети и други протестни действия, заявяват от полицейския синдикат.

Палатковият лагер пред Народното събрание остава, тъй като исканията им по отношение на планираната пенсионна реформа в сектор "Сигурност" все още не са удовлетворени и до приключване на преговорния процес с МВР.

От федерацията считат, че към момента оставките на членове на политическото ръководство на МВР не са актуални. Все пак, според тях директорът на Пожарна безопасност и защита на населението главен комисар Николай Николов, трябва да подаде оставка, като това искане не подлежи на обсъждане и няма да бъде направен компромис в това отношение.

#полицаи #протест #МВР #оставки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"