Банките в Гърция отварят само за пенсионерите

Банките в Гърция отварят само за пенсионерите
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Гърция за пореден път доказва, че пенсионерите са с преимущество над всички ограничения и финансови кризи. 1000 клона на банки от сряда до края на седмицата, за да може да се изплатят пенсиите на пенсионерите в страната, които не ползват банкомати. Това съобщи финансовото министерство, цитирано от агенция Ройтерс.

Банките обаче ще останат затворени за всички останали услуги до 6 юли, като част от мерките на правителството за предпазване на банковата система от срив, след като Европейската централна банка (ЕЦБ) замрази финансовата си подкрепа, необходима за осигуряване на ликвидността на гръцките банки.

Независимо от възможността за теглене на ограничени средства от банкоматите, много възрастни хора без кредитни или дебитни карти в Гърция не могат да получат пенсиите си. Те обаче ще могат да получат само до 120 евро тази седмица.

От финансовото министерство отново потвърдиха, че банковите депозити ще бъдат незасегнати след неделния референдум за приемането на условията на спасителната програма, предложена от кредиторите на Гърция.

#Гърция #пенсии #пенсионери #банки #банкомати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »